Ученици Школе активни у еколошкој секцији


У склопу активности еколошке секције, која делује при ученичком дому Пољопривредно-ветеринарске школе у Свилајнцу, а коју води васпитачица Јована Мијачић, ученици су имали задатак да осмисле и креирају пано који се бави питањима климатских промена и очувања животне средине.

Еколошка секција има за циљ да упознаје ученике са последицама промене природне средине због немарног дејства човека. Заштита и унапређивање животне средине су цивилизацијска обавеза човечанства, а еколошко образовање је саставни део културе свакодневног живота. Неопходно је да се константно надограђују морални принципи ученика у вези са природом и окружењем, подизањем њихове еколошке свести и практиковањем еколошки прихватљивог понашања.

Ученице прве године које активно учествују у овој секцији истичу како им је важно да као ђаци Пољопривредне школе сазнају што више ствари везаних за одржив развој и очување планете, да то знање пренесу у места у којима живе и да се побрину да се свест о здравој животној средини подигне на што већи ниво.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish