Ученици, традиционално, на Сајму књига


Ученици и професори Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ имали су прилику да у уторак, 24. октобра 2023. године, посете 66. Међународни београдски сајам књига. Ова посета представљала је занимљиво искуство за наше ђаке, омогућивши им да истраже свет књига. Ученици су током посете били у пратњи професорки Гордане Панић, Ирене Микарић, Марине Рајичевић и васпитача Стефана Лазаревића. Заједно су истраживали штандове разних издавача и разговарали са ауторима који су присуствовали сајму. Такође су имали прилику да набаве разноврсне књиге које одговарају њиховим интересовањима.

Важно је истаћи допринос библиотекара, професорке Милене Радосављевић и Лидије Недељковић, које су обогатиле школску библиотеку бројним новим насловима. Ови наслови су већ доступни за позајмљивање у библиотеци школе, што ће засигурно допринети јачању љубави према писаној речи, образовању и културном развоју ученика. Након посете Сајму књига, ученици су имали слободно време да истраже историјско наслеђе Београда, шетајући по Kалемегдану и Kнез Михајловој улици.

Међународни београдски сајам књига траје од 21. до 29. октобра и окупља више од 400 излагача из 15 држава, нудећи посетиоцима богатство књижевних дела и прилику за интеракцију с ауторима. Ова манифестација остаје незаобилазно место за све заљубљенике у књиге и културу.  

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish