Ученици Средње мешовите школе Голубовци у стручнoj посети Свилајнцу


Ученици Средње мешовите школе Голубовци са образовних профила Агротехничар и Ветеринарски техничар посетили су Пољопривредно-ветеринарску школу са домом ученика „Свилајнац“ од 13. до 18. маја. Ова стручна посета је организована са циљем размене знања и искустава између ученика и професора наше две школе.

Ученици су у пратњи професора стигли у Свилајнац у понедељак, 13. маја, и сместили се у просторијама ученичког дома. Већ у уторак, обишли су школско имање и прикључили се практичној настави вршњацима на образовном профилу Пољопривредни техничар, Хортикултура и Ветеринарски техничар. Послеподне је било резервисано за посету Природњачком центру и обилазак центра града. Том приликом су се упознали са историјом града и културним споменицима, споменик Мари Ресавкињи, споменик Стевану Синђелићу и градска црква. У вечерњим сатима, ученици су заједно са васпитачима и ученицима дома посетили Центар за културу Свилајнац, где су уживали у пројекцији филма „Сунце мамино“.

Среда је била посвећена обиласку школског имања Чаир, где су ученици имали прилику да виде школске винограде и винарију. У четвртак су  ученици и професори посетили агро постројење Супериор у Великој Плани, где су се упознали са савременим технологијама у пољопривреди, док су у вечерњим сатима ученици присуствовали представи „Русалка“ у Центру за културу. Ова представа на духовит начин приказује веровања, обичаје и магијске ритуале Влаха из Источне Србије. Петак је био намењен за практичне активности, размену искуства између професора као и дружења ученика наше две школе.

Ученици и професори су се у суботу, 18. маја, вратили у Црну Гору, препуни утисака и нових знања. Ова посета је означила почетак дивног пријатељства и сарадње између наше две школе, за које се надамо да ће трајати дуго.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish