Велики успех на регионалном такмичењу у културно-уметничком стваралаштву


Двадесет шесто по реду Регионално такмичење домова ученика средњих школа у културно-уметничком стваралаштву Поморавског, Шумадијског и Браничевског округа успешно је одржано у среду 05.04.2023. године у Јагодини. Организатори и домаћини овог такмичења били су ученици средњих школа у Јагодини, а учесници из ових округа су се такмичили у бројним културно-уметничким дисциплинама. Они најбољи са регионалног такмичења, по оценама стручног жирија, пласирали су се на републичку манифестацију, која ће се одржати у мају у Београду.

Ученици Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ постигли су велики успех и освојили вредна признања, која им омогућавају надметање на републичком делу такмичења.

Душан Миловановић, члан бројних секција у дому, освојио је прво место у литерарном стваралаштву и својом поезијом је одушевио жири. Литерарну секцију организује и води васпитач Стефан Лазаревић.

Етно-група музичке секције, под вођством васпитачице Бојане Антонијевић, већ другу годину заредом осваја прво место на регионалном делу такмичења. Теодора Мајсторовић, Анђела Махмутовић и Николета Чоловић су ове године наш дом представиле са сплетом етно песама са Kосова.

Драмска секција је извела комад „Дом и ја, да“, који се бави питањем сарадње између домова, дружења и заједнице насупрот такмичењу и конкуренцији. Представа је одушевила публику и све присутне у позоришној сали Центра за културу Јагодина и освојила прво место. Представу су на домијади извели Лука Виденовић, Милан Радосављевић, Kатарина Рајковић, Анђела Петровић, Јована Антонијевић, Андријана Јовановић, Петра Поповић, инспицијен Теодора Динић, техничка подршка Матеа Поповић, док текст и режију потписује васпитач Стефан Лазаревић, који и води ову секцију.

Друго место освојила је креативна секција коју води васпитачица Ружица Пантић у категорији рукотворине, а ђаци који су учествовали у изради изложбе јесу: Нађа Скорупан, Kристина Стојановић и Милана Тимотијевић.

На домијади наш дом су представљали и ученици фолклорне секције коју води васпитач Јован Ђорђевић и ликовна секција коју води васпитачица Ивана Антонијевић.

Овај велики успех Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ представља изузетну част за све ученике и васпитаче. Са нестрпљењем се очекује даљи ток такмичења и уверени смо да ће наши ученици наставити да се истичу својим талентима и вештинама у културно-уметничком стваралаштву.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish