Ученици на отварању изложбе „Звуци света“


У понедељак 2. октобра, 2023. године у Центру за културу Свилајнац, отворена је изложба “Звуци света” коју чине традиционални аутентични инструменти из свих крајева света. Изложба је организована у сарадњи са удружењем „Наслеђе“ из Деспотовца, а под покровитељством Министарства културе Републике Србије и биће организована у шест градова у региону.

Отварању изложбе, у пратњи васпитачице Бојане Антонијевић, која води музичку секцију, присуствовали су и ученици школе са домом који су изразили жељу да чују инструменте из свих делова света.

Главна атракција овог догађаја је изложба инструмената из различитих крајева света, коју  води реномирани музичар, виртуоз на више од двадесет различитих инструмената – Душан Ресавац. Ова изложба је омогућила нашим ученицима да се упусте у музичко путовање кроз различите културе и традиције, упознајући се са богатством звукова који одражавају разноликост наше планете.

Поред изложбе, ученици су имали прилике да учествују у интерактивним радионицама, где су могли да испробају неке од ових инструмената и науче основе свирања. Ова едукативна компонента пројекта омогућила је свим посетиоцима да се повежу са музиком на дубљи начин и открију тајне свирања егзотичних инструмената.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish