Ученици литерарне секције на промоцији књига Горана Петровића


У среду 13.12.2023. године, у Центру за културу Свилајнац, ученици литерарне секције школе са домом, имали су част да посете промоцију и сусретну се са реномираним књижевником Гораном Петровићем.

Током промоције, ученици у пратњи васпитача Стефана Лазаревића, имали су прилику да уживају у програму посвећеном Петровићевим новим романима – „Папир“, који је освојио награду „Београдски победник“ за најбољи роман у 2022. години, и „Иконостас“, који је добитник награде „Бескрајни плави круг“ књижевна награда Матице српске.

На промоцији, Петровић је поделио приче о настанку  романа, истичући: “Прве белешке за ове романе  настале су пре двадесет година, трајало је, јер се роман разливао, као вода. У једном тренутку мислите да га држите у шаци, а онда почне да вам цури кроз прсте. Ипак, прича увек на крају нађе свој пут. Ове књиге се могу читати у редоследу који читалац жели, али заједно пружају нове димензије.”

Посета промоцији представља важан догађај за ученике литерарне секције, омогућујући им дубок увид у свет књижевности и сусрет са креативношћу једног од најпознатијих књижевника данашњице.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish