Успеси ученика у спорту на Регионалној домијади 2023. године


Ученици Пољопривредно-ветеринарскe школe са домом ученика „Свилајнац” показали су спортско знање и вештине на Регионалној домијади Шумадијског, Поморавског и Браничевског округа, која је одржана 25. и 27. априла 2023. године у Пожаревцу и Рековцу.


Првог дана у Пожаревцу наши ђаци такмичили су се у неколико дисциплина и том приликом остварили значајан учинак: Шаховска секција коју води васпитач Радиша Љубисављевић остварила је треће место у појединачној категорији, треће место освојио је ученик Јанко Николић.

Кошаркашки тим дома, под вођством васпитача Владана Мартића, пласирао се у финале и освојио друго место. Женска одбојкашка екипа, коју предводи васпитач Елена Павловић, другопласирана је на овом такмичењу у јакој конкуренцији.


Другог дана, у Рековцу, наше стонотенисерке су у екипној категорији освојиле друго место, женски тим предводи васпитачица Татјана Јеремић.

У категорији стрељаштво, дом је остварио чак две награде, треће место појединачно, освојио је Милан Радосављевић док је екипно тим васпитача Зорана Радојевића освојио друго место. Секција малог фудбала за девојчице је на овој домијади освојила треће место, васпитачица Бојана Павловић, која води секцију, истиче важност припреме ученика и заинтересованост за бављење спортом.


Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац” се у оквиру слободних активности залаже за спортске активности свих ученика. На овај начин школа не само што пружа могућности за физичку активност, већ подстиче и тимски дух, посвећеност и одговорност, важне вредности које се могу применити у животу ученика.


Честитамо ученицима и васпитачима на постигнутим успесима и резулатима.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish