Успеси ученика на 27. Регионалној домијади


На завршеној 27. Регионалној домијади у спорту и културно-уметничком стваралаштву, ученици Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ понели су заслужена признања и вредне награде. Спортска домијада одржана је на две локације. У Ћуприји, 11. априла 2024. године, ученици су представљали школу у малом фудбалу, стрељаштву и кошарци. Наша кошаркашка екипа освојила је треће место.

У Костолцу, 16. априла 2024. године, ученици су се такмичили у стоном тенису, одбојци и шаху. У стоном тенису освојили смо треће место екипно, у женској категорији, а у појединачној категорији треће место освојили су ученица Анђелија Ђорђевић и ученик Миливојевић Лука.

Културно – уметничка домијада, ове године одржала се у Рековцу, 19. априла, 2024. године. Културне секције које су учествовале на овој домијади су креативна секција, израда сапуна у делу рукотворине, новинарска секција са изложбом фотографија „Руке увек говоре истину“, музичка секција са сплетом етно песама „Песме из Србије и Македоније“, фолклорна секција са играма са Старе планине, драмска секција са представом „Сан летње ноћи“ као и поетско – сценским приказом „Мамице“ и плесна секција чија тачка носи назив „Searching for L” , ликовна и литерарна секција.

Награде нису изостале ни у креативном делу такмичења. Креативна секција израде сапуна освојила је друго место, ученице које су припремиле изложбу биле су Андријана Радовановић, Алексија Грујић, Јована Димитријевић и Марија Јовановић. Треће место освојио је поетско сценски приказ „Мамице“ у коме су учествовале Милена Караџић, Петра Поповић и Нина Филимоновић. Треће место освојила је и етно певача група коју чине Теодора Мајсторовић, Анђела Махмутовић и Милица Глишић. Прво место у литерарном стваралаштву и пласман на републичко такмичење освојио је Душан Миловановић који је својом поезијом одушевио жири.

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац” се поноси својим ученицима и њиховим успесима, који су и на овој домијади потврдили ангажман школе са домом, у пружању разноврсних садржаја за квалитетно провођење слободног времена наших ђака.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish