Ускликнимо с љубављу!
Традиционална Светосавска академија је одржана 27.01.2020. године у амфитеатру најновијег дома, са почетком у 11 часова.  Наш свечани програм је употпунило Певачко друштво „Свети Јован Шангајски“, а након њихове изведбе химне Светом Сави, обратио нам се и директор Школе Зоран Радосављевић, пожелевши свима срећну славу и успеха у даљем раду.

На литерарном конкурсу поводом Дана Светог Саве учествовало је много ученика, а најуспешније су биле: Катарина Петронијевић IV/6 (прво место), Милица Девић II/4 (друго место), Анђела Николић I/5 (треће место).

Као и сваке године, и овом приликом, Школа је наградила најверније читаоце библиотеке: Вељка Веселиновића IV/5 и Катарину Видојевић IV/3.

Наши ученици су постигли одличне резултате на школском такмичењу из веронауке. Својим успехом истичу се следећи ученици:  Катарина Петронијевић IV/6, Драгана Јовановић IV/2 , Тијана Рајковић III/6  и Милица Девић II/4. Најбоља међу њима, Ива Милојевић III/4, освојила је  и републичку награду за рад на тему “Стопе Савине су свуда по његовом отечеству”. Награде ученицима доделила је професорка српског језика и књижевности Гордана Панић.

Овогодишња Светосавска захвалница, коју Општина Свилајнац додељује најуспешнијим наставницима и ученицима свих школа, ове године додељена је професору Ненаду Милојевићу, помоћнику директора за економију и Катарини Петронијевић,  ученици IV/6, која је, поред захвалнице, добила на поклон и лаптоп од компаније „Висан“.

Овом приликом свима честитамо школску славу Светог Саву и желимо пуно упеха у даљем школовању и раду.

Текст: Милица Девић II/4

Фотографија: Ана Поповић IV/3

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish