Унапређење практичне наставе
У периоду 19.и 20.04. и 17.и 18.05. 2019. у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње: ,, Подстицање запошљавања младих”, у школи је одржана обука за тренере ,, Прерада хране животињског порекла на газдинствима и у објектима малог капацитета”- Флексибилна примена прописа о хигијени хране.

Наставници образовних профила: месар, ветеринарски и прехрамбени техничар, угостили су колеге из : Пирота, Ваљева, Пожаревца и Београда.

Вођени стручним упутствима  двм. Слободана Шибалића и сс. Драгане Тар, учесници обуке били су у прилици да се упознају са практичном применом предусловних програма (ДПП-Добре произвођачке  праксе, ДХП- Добре хигијенске  праксе) и прописа о хигијени у преради млека и меса.

У месарској радионици, праћена је  практична примена (ДПП, ДХП), процес припреме сировина,  израда ,,Ђаћке пљескавице” и уочавање  контролних и критичних контролних тачака. На крају обуке, колеге су успешно  израдиле план самоконтроле (HCCP )  праћеног процеса.

 Крај обуке је оплемењен и дружењем колега на имању школе ,, Чаир”, где су  дегустирани производи, како из школе домаћина ( ђачка пљескавица, бела и црвена вина, природни сок од јабуке ) тако и  чувени пиротски качкаваљ, сувомеснати производи са севера наше лепе земље, које су презентовали гости.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish