Унапређење практичне наставе
У периоду 19.и 20.04. и 17.и 18.05. 2019. у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње: ,, Подстицање запошљавања младих”, у школи је одржана обука за тренере ,, Прерада хране животињског порекла на газдинствима и у објектима малог капацитета”- Флексибилна примена прописа о хигијени хране.
Наставници образовних профила: месар, ветеринарски и прехрамбени техничар, угостили су колеге из : Пирота, Ваљева, Пожаревца и Београда.
Вођени стручним упутствима двм. Слободана Шибалића и сс. Драгане Тар, учесници обуке били су у прилици да се упознају са практичном применом предусловних програма (ДПП-Добре произвођачке праксе, ДХП- Добре хигијенске праксе) и прописа о хигијени у преради млека и меса.
У месарској радионици, праћена је практична примена (ДПП, ДХП), процес припреме сировина, израда ,,Ђаћке пљескавице” и уочавање контролних и критичних контролних тачака. На крају обуке, колеге су успешно израдиле план самоконтроле (HCCP ) праћеног процеса.
Крај обуке је оплемењен и дружењем колега на имању школе ,, Чаир”, где су дегустирани производи, како из школе домаћина ( ђачка пљескавица, бела и црвена вина, природни сок од јабуке ) тако и чувени пиротски качкаваљ, сувомеснати производи са севера наше лепе земље, које су презентовали гости.