Славимо Месец франкофоније
     Поводом Месеца франкофоније, професор француског језика Драгана Вучковић припремила је са ученицима угледни час из француског језика.

     Програм је обухватао излагање о француској граматици, музици и култури, као и два кратка позоришна комада: један је преведен и прилагођен са српског на француски, а други са француског на српски језик. Програм је завршен дегустацијом хране типичне за француско подручје – уз маслине, сиреве и кроасане.

испод другог (1) испод другог (3)

испод другог (4) испод другог (5)

испод другог (7) испод другог (9)

испод другог (8) испод другог (2)

      Месец франкофоније у Србији је месец март, а циљ је промовисање франкофоније кроз разне програме које обухватају музику,филмове,концерте, изложбе, дебате, али и традиционална такмичења за франкофону песму. Сваке године велики број професора француског језика у основним и средњим школама припрема пригодан програм са својим ученицима. Ове године су и ученици Пољопривредно-ветеринарске школа са домом ученика „Свилајнац“ узели учешће у припреми и прослави француског језика и француске културе.

велика на крају

     На сајту Удружења професора француског језика можете погледати како се славио Дан франкофоније у српским школама: http://www.apfs.edu.rs/sr/dani-frankofonije.htm

         На овом линку можете погледати комплетан програм Месеца франкофоније у Србији:                                      http://www.institutfrancais.rs/pdf/Francophonie2017-depliant.pdf

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish