Републичка награда у Сомбору за ветеринарске техничаре


Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ још једном је потврдила свој квалитет републичком наградом. Сташа Јовановић, ученица четвртог разреда наше школе, ветеринарског образовног профила, на недавно одржаном Републичком такмичењу ученика средњих школа у Сомбору, из области ветеринарске медицине освојила је  друго место.

Ово престижно такмичење окупило је ученике из двадесетак образовних институција из целе Србије, а ученици средње пољопривредне школе из Свилајнаца годинама уназад постижу запажене резултате у стручним областима специфичним за њихове смерове.

Ментор и наставник Сања Мирковић истиче да су ученици који уписују ветеринарски смер посебно запажени због своје љубави према животињама, а ова страст им помаже да постижу феноменалне резултате како у средњој школи, тако и касније када упишу ветеринарски факултет.

Ово је само још један доказ да Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ има изузетан квалитет образовања и да је ветеринарски смер један од најперспективнијих и најтраженијих смерова међу средњошколцима широм Србије.

Честитамо Сташи на овом сјајном успеху!

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish