Регионално такмичење „Пословни изазов“
Идеја о продаји здравих оброка предшколцима кроз игру и едукацију, освојила је прво место на регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов” одржаном у среду у Крагујевцу.

Такмичење је реализовала организација Достигнућа младих у Србији уз финансијску подршку Уникредит банке, Америчке агенције за међународни развој УСАИД и Универзитета Метрополитан.

Такмичење је окупило 120 ученика из 27 средњих школа из Александровца, Баточине, Блаца, Бруса, Ћуприје, Деспотовца, Јагодине, Кнића, Крагујевца, Крушевца, Лапова, Параћина, Пожаревца, Раче, Рашке, Смедерева, Смедеревске Паланке, Свилајнца, Тополе, Трстеника и Велике Плане.

Петочлани тимови састављени од ученика из различитих школа добили су задатак да осмисле производ или услугу који ће младе генерације подстаћи да се здравије хране. Уз помоћ пословних ментора креирали су бизнис планове за своје идеје које су на крају дана у троминутној презентацији представили члановима жирија.

Нашу школу са домом су на овом такмичењу представљали Лазар Велисављевић I/6, Катарина Петронијевић IV/6, Вера Васић IV/4 и Милан Маринковић IV/5 у пратњи њиховог ментора, професора Оливера Томића.

Вера Васић је са својим тимом освојила друго место и тако себи обезбедила место у Националном финалу које ће бити одржано у фебруару у Београду.

Такмичење “Пословни изазов” је покренуто пре дванаест година са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би унапредили свој предузетнички дух и повећали своје могућности за запошљавање. У току школске године на шест регионалних Пословних изазова (у Чачку, Лесковцу, Зајечару, Крагујевцу, Новом Саду и Београду) учествује више од 600 ученика из 90 општина у Србији у којима се спроводе образовни програми Достигнућа младих из области предузетништва и финансијске писмености.

Честитамо Вери на постигнутом успеху и желимо јој пуно успеха на Републичком такмичењу.

Део текста и слике су преузете са фејсбук странице Достигнућа младих: https://www.facebook.com/JuniorAchievementSerbia/

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish