Пројектна настава – Дан јабуке
У четвртак, 19. октобра 2023. године, Пољопривредно-ветеринарска школа „Свилајнац“ обележила је Дан јабуке кроз хуманитарну акцију. Акција је организована  уз заједничку сарадњу наставника Јелице Лазић, Николе Постоловића, Горана Животића, Предрага Пантића, Јанка Вучковића, Зорана Васића, Милоша Протића, Симбада Еминија и укључила је ученике из образовних профила прехрамбени техничар, пољопривредни техничар и кувар.

Презентација ученичких производа и презентације о јабуци одвијале су се у просторијама клуба најновијег дома, где су ученици имали прилику да представе производе које су припремали на практичној настави и свим окупљенима су одржали јавни час о јабуци.

Ученици су унапредили своје вештине у производњи различитих производа од јабуке, а затим су понудили ове производе у хуманитарне сврхе. Овај јавни час је имао хуманитарни карактер, али је био и вид промоције којом је назначена повезаност пољопривреде и угоститељства кроз заједничку сарадњу више образовних профила.

Дан јабуке, у свету је први пут обележен 1990. године, а циљ је био да се укаже здравствени значај тог воћа и да се представе многобројне сорте јабука.

Овакве акције наставе и учења ван учионице омогућавају ученицима да стекну практично искуство и развију одговорност и емпатију.

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ показује како образовање може бити снажан инструмент за повезивање заједнице и развијање будућих лидера са снажним етичким и социјалним вредностима.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish