Претвори знање у путовање


У оквиру пројекта „Претвори знање у путовање“, петнаест ученика Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ имало је прилику да истражи културну баштину три европска града: Прага, Беча и Будимпеште. Покровитељ и организатор овог путовања је Општина Свилајнац која неколико година заредом награђује најбоље ученике Средње школе Свилајнац и наше школе са домом. У пратњи професорке Александре Павићевић, наши ђаци, имали су прилику да посете најатрактивнија туристичка места.

Праг је био прва дестинација на њиховом путовању. Уз панорамски поглед на град и шетњу кроз центар, ученици су открили чаробне кутке као што су краљевско брдо Храдчани, комплекс под заштитом UNESCO-a. Посетили су катедралу Светог Вида, стари краљевски дворац, Златну улицу и многе друге знаменитости, дивећи се богатој историји и архитектури овог града.

Након Прага, путовање их је одвело у Беч, где су под вођством локалног водича на српском језику обишли значајне локалитете, укључујући зграду државне Опере, Парламент, Трг Марије Терезије и катедралу Светог Стефана.

Последња станица била је Будимпешта, где су уживали у разгледању града у пратњи локалног водича. Обилазак централног дела града, Парламент, зграда Опере, Трг хероја и чувена Ваци улица одушевили су наше ученике.

Ученици наше школе са домом имају изванредну прилику да истраже европске престонице и тиме прошире своје видике.Кроз овакве пројекте, наша школа омогућава младима да се упусте у незаборавна путовања кроз фасцинантне градове, где имају прилику да се сусретну са новим људима, језицима и начинима живота. Поносни смо што кроз овакве иницијативе младима пружамо прилику да се образују не само у учионици, већ и кроз искуства која ће их обликовати као глобално свесне и отворене појединце. Захваљујемо се Општини Свилајнац на овој невероватној акцији.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish