Пољопривредни грантови за матуранте Пољопривредно-ветеринарске школе са домом
ученика „Свилајнац“


У четвртак, 20. априла, у амфитеатру школе са домом одржана је презентација  Фондације Дивац, која је нашим ученицима представила „Фонд за оснаживање младих пољопривредника”. Ученицима завршних разреда школе са домом најављен је конкурс за добијање бесповратних финансијских средстава за подршку и унапређење пољопривредне производње, који је од данас, 24. априла, званично отворен.

Директор Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика ,,Свилајнац“ Дејан Милуновић обратио се присутним ученицима на представљању пројекта у сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац и локалном самоуправом. Директор је позвао све заинтересоване ученике да се пријаве на конкурс за доделу средстава која ће им помоћи да унапреде своје газдинство. Уз подршку Школе сви пријављени ће добити помоћ при попуњавању пријава и изради бизнис плана, као и подршку на сваком кораку до реализације.

Из фонда вредности 1.700.000 динара се победницима конкурса на крају школске године донирају средства за рад. Kонкурсу претходи едукација и рад са ментором у школи како би млади научили да израде сопствени пословни план, што ће им и касније бити корисно приликом аплицирања за друге конкурсе и добијање подстицајних средстава за развој свог породичног газдинства.

,,На конкурс ће моћи да се пријаве сви заинтересовани ученици завршног разреда Пољопривредно-ветеринарске школе који су чланови регистрованог пољопривредног домаћинства тако што попуне пријаву и предају је код наставнице-менторке Смиљке Опанчине Вукчевић. Они чији пословни план комисија прогласи најбољим добијају донацију у вредности до 300.000 динара, коју могу да искористе за набавку пољопривредне механизације и грла, као и других средстава за унапређење своје производње”, изјавио је Милијан Мараш, менаџер пројекта у Фондацији Ана и Владе Дивац.

Линк за пријаву:

https://www.divac.com/Konkursi/3394/KONKURS-ZA-DODELU-BESPOVRATNIH-SREDSTAVA-ZA-MLADE.shtml

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish