Пољопривредна школа у дневнику РТС-а


“Иако их је дуго пратио тренд “мање популарних”, пољопривредне школе се данас све више труде да привуку ђаке. На цени су пракса, ученичке задруге и примена нових технологија. Једна од њих је и Пољопривредно-ветеринарска школа у Свилајнцу. Велика школска имања, са ученичким домовима, добар су полигон за будуће младе пољопривреднике. Теорија и пракса су драгоцене нарочито за оне који желе да унапреде породичну економију”, гласио је увод, након кога је уследила вест о нашој школи са домом у дневнику Радио-телевизије Србије.

Професорка Сања Мирковић истиче да у нашој школи, ученици уче о пољопривреди како би могли да примене то знање у будућности на својим пољопривредним газдинствима.

Директор Дејан Милуновић, истиче да је важно да образовне установе непрестано раде на побољшању квалитета образовања које пружају. Он наводи да велику предност наше школе представља комбинација теоријске и практичне наставе, као и одлични смештајни капацитети. Такође, сматра да је важно пратити нове трендове у образовању и модерне технологије у пољопривреди како би се школа учинила привлачном за оне који желе да је упишу.

У следећем видеу можете погледати цео прилог.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish