Пољопривредна школа и компанијa Јухор удружују снаге за образовање и запошљавање младих


Партнерство доноси практичну обуку и перспективу запослења у пољопривреди

У циљу унапређења образовања младих и пружања перспективе за њихову будућност у области пољопривреде, производње и прераде хране, Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ остварила је јединствену сарадњу са једном од водећих компанија у индустрији меса и месних прерађевина – компанијом Јухор.

Ово изузетно важно партнерство обезбеђује ученицима школе јединствену прилику за практичну обуку и стицање драгоценог искуства директно у индустрији. Кроз програм праксе који је спроведен у објектима компаније Yухор, ученици су имали прилику да се упознају са различитим процесима прераде хране у месној индустрији. Пет дана блок наставе у компанији омогућило је ученицима да стекну увид у све фазе производње, од сировина до готовог производа. Током праксе, ученици су имали прилику да раде под надзором стручних кадрова компаније, што им је омогућило да примене теоријска знања стечена у школи на практичне ситуације. Осим тога, интеракција са запосленима компаније пружила им је драгоцене савете и увид у професионални свет, доприносећи њиховом развоју као будућих стручњака у области прехрамбене индустрије.

Став управе школе је јасан – желимо да остваримо сарадњу са водећим компанијама како бисмо пружили нашим ученицима најбоље могуће образовно искуство и припремили их за успешну каријеру у области пољопривреде, производње и прераде хране.Компанија Yухор је заинтересована и за стипендирање будућих ученика наше школе што додатно потврђује њихову посвећеност улагању у образовање младих.

Школа такође истражује могућности за сарадњу са компанијом за производњу семена Супериор, која је препозната као лидер у свом пољу. Ова потенцијална сарадња би омогућила ученицима да се упознају са најновијим технологијама и праксама у производњи семена, што је кључно за унапређење пољопривредне производње и постизање високих приноса.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish