Посета школи у Ингелстаду, Шведска
Живот нас тинејџера током средњошколских дана уме да буде јако тежак, али опет, са друге стране, то је период живота препун успомена.

Моја школа ми је донела разне могућности и управила ме ка правом путу и најбољем одабиру своје будућности. Једна веома драга успомена, која ће ми остати урезана у сећању, јесте обилазак краљевине Шведске у периоду од 10. до 17. маја 2019. године.

Први лет авионом, полетање из главног града Србије и слетање у Малме. Пут до Ингелстада. Сваког дана имали смо планове и обавезе, ако их тако уопште могу назвати, јер се чинило забавно испуњавати их. Заједно са нашим професорима, присуствовали смо “породичном дану” школе у Ингелстаду, бацали потковице, обилазили животиње и одушевљавали се машинама. Такође смо обишли оближњи већи град Векше, затим викиншко село, замак Телеборг, али и њихову тврђаву. Вечерали смо поред језера, пекли маршмелоу. Једном речју – уживали смо!

Дружили смо се са ученицима те школе, имали заједничке активности и излете, обишли резерват лосова и шетали по леденој киши… А тек поглед са ловачке куће! Непроцењиво!

Ово је за све нас било једно изузетно лепо и поучно искуство, јер смо поред шала и забава учили о егзотичним животињама, коњима и псима. Радили смо, били вредни, али и расположени да испробамо све, па чак и кавијар и куглање.

Хвала школи, директору и професорима који су бринули о нама, њиховом дивном друштву и прелепом искуству. Било је уживање бити тамо и проживети све то.

Милићевић Александра III5

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish