Посета наставника пријатељске школе из Шведске


У периоду од 06.10. до 09.10.2022. године Пољопривредно-ветеринарску школу са домом ученика „Свилајнац” посетили су дирекотор и професори школе Ingelstadgymnasiet (Природњачка гимназија) у Ингелстаду у Шведској. Можемо да констатујемо да је овом посетом поново успостављена сарадња између две школе, која је протеклих година прекинута због Корона вируса.

Сарадња наше школе са школом из Шведске постоји још од 2004. године. Дуги низ година ученици наше установе су имали прилке да у организованој размени ученика посете Шведску, упознају се са културом и обичајима, пробају локлану храну и стекну нова знања, искуства и пријатељства.

Наши гости су током ове посете дане проводили обилазећи значајне локалитете нашег краја, после обиласка школе у четвртак су имали прилике да посете школско имање Чаир и винарију Виртус, а у петак су посетили Ергелу Љубичево и Природњачки центар Србије у Свилајнцу.

Радујемо се наставку сарадње и најављујемо да је у плану да ученици и наставници наше школе у овој школској години, на пролеће, посете Шведску и буду део размене наставника и ученика.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish