ПВШ са домом у „Жикиној шареници“


     Директор школе са домом ученика, Зоран Радосављевић, професори, као и бивши и садашњи ученици, били су гости емисије „Жикина шареница“, која је снимана у Природњачком центру у Свилајнцу 20. августа ове године. Директор је истакао да је наша школа са домом једна од најбољих школа у Србији из подручја рада Пољопривреда, производња и прерада хране. Нагласио је да је школа основана 13. јула 1957. и да је ове године прослављен њен јубилеј – 60 година успешног рада. О квалитету рада сведочи и велики број ученика који похађа нашу школу и борави у дому, а који се из године у годину повећава. Ове године школа броји 704 ученика.

     Гледаоци емисије су такође могли да чују да је оно по чему се наша школа са домом издваја од других школа је спој теорије и праксе. Да би то дочарали, ученици и професори су уредили штанд на којем су представили све образовне профиле: Пољопривредног техничара, Техничара хортикултуре, Ветеринарског техничара, Прехрамбеног техичара, Месара и Руковаоца-механичара пољопривредне технике.

     Гледаоцима се обратила и Милица Лазаревић, некада ученица наше школе, која је дала значај животу на селу, као и улагању у пољопривреду. Том приликом позвала је своје вршњаке, младе и будуће колеге да јој се придруже да заједно граде лепшу будућност на селу.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish