Парк за дивљење
Недавном надградњом шестоугаоног летњиковца, те постављањем дрвених клупа и уградњом подземног кабла за јавну расвету, после четири године волонтерског рада ђака и професора Ненада Стевановића, у Пољопривредно-ветеринарској школи са Домом ученика комплетиран је забавни парк какав нема ниједна друга образовна установа у Србији.

Поред наших 700 ученика, све садржаје које смо обезбедили уз помоћ донатора, користе активни спортисти, рекреативци и житељи Свилајнца. Јер после изградње трим стазе, дуж ње смо монтирали 14 справа и поред сваке поставили табле са упутствима за вежбање у слици и речи. Заправо, уз помоћ локалне ТВ станице ”Центар”, анимирали смо бивше ђаке и суграђане, захваљујући чијим гласовима смо у акцији ”Кока-коле” освојили четврто место у Србији и теретану која данас, са четири терена за мале спортове чини целину у школском парку. Обнову цвећа и зеленила помогле су не само колеге, већ и бивши ђаци који су поклањали саднице.

На крају, постављене су и табле са латинским називима више од 50 постојећих врста, а уместо примерка Панчићеве оморике, који је овај парк красио до пре неколико година, посађене су нове врсте тисе, смреке, јеле и другог зимзеленог и четинарског дрвећа.

У парку су уређене и улице, које су добиле занимљива имена попут Матурске, Другарске, Сломљених срца, Сокачета љубави…

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish