Остварена сарадња са домом ученика из Северне Македоније


У оквиру иницијативе повезивања ученичких и студентских домова земаља Југоисточне Европе, настала је сарадња између Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ и ученичког дома „Мирко Гинов“ из Битоља, Северна Македонија.

У периоду од 24. до 26. новембра, група васпитача и ученика из ученичког дома „Мирко Гинов“ посетила је Свилајнац и нашу школу са домом. Посетиоци из Македоније имали су прилику да истраже школско имање, ученички дом, мини зоолошки врт, и да уживају у разноврсним активностима у граду, укључујући посету Природњачком центру Србије у Свилајнцу.

У суботу, за ученике је организовано спортско дружење и журка, док је за васпитаче организована свечана вечера. Током посете, колеге из оба дома размењивале су идеје и делиле примере добре праксе из својих домова.

Неизоставни део програма била је и посета манастиру Манасији, која је оставила дубок утисак на све посетиоце. Након тога, ученици и васпитачи из Северне Македоније вратили су се кући препуни нових искуства и идеја. Наставак сарадње очекује се у будућности, отварајући нове могућности за културну размену и развој међусобних веза између ученика и васпитача из наше две државе и наша два дома.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish