Оснаживање младих пољопривредника


У понедељак, 27.02.2023. године Фондација Ана и Владе Дивац је у сарадњи са општином Свилајнац основала заједнички фонд за давање донација младим пољопривредницима, ученицима завршне године Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“.

Фондација Дивац је препознала потребу да се посебно подрже и мотивишу млади да своју перспективу виде на селу и да буду успешни пољопривредници. Оснивање „Фонда за оснаживање младих пољопривредника“ има за циљ да пружи подршку ученицима завршних година који желе да наставе да се баве пољопривредом и унапређују своје породично газдинство.

Осим финансијске подршке, ови млади људи имаће могућност да присуствују стручним предавањима, да добију подршку ментора, наставника стручних предмета наше школе и да науче да развијају сопствени пословни план и да се пријаве на друге конкурсе и тако добију подстицајна средства за развој породичног газдинства.

Представници Фондације су посетили и нашу школу са домом где су се упознали са програмом школе, ученицима и садржајима у оквиру наставних активности.

Сви заинтересовани ученици завршне године Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ могу да учествују у програму, а они чији пословни план комисија прогласи најбољим, добијају донације.

Надамо се да ће ова сарадња бити успешна и да ће помоћи ученицима Пољопривредне школе да постигну своје циљеве и допринесу даљем развоју пољопривреде у Србији.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish