ОД БАШТЕ ДО ТРПЕЗЕ


Да је стручност нешто што се стиче преданим радом, говоре плодови наше сложне породице.

Ученици III и IV разреда образовног профила прехрамбени техничар уче како да прераде воће и поврће у различите готове производе. Циљ је да се ученици оспособе да у школској радионици, која је пример једног „мини погона“, примене све принципе добре хигијенске и произвођачке праксе.

На школском имању ученици са својим професорима производе квалитетно воће и поврће које касније, у школској радионици, прерађује у укусне сокове, џемове, вина, ракије и разноврсну зимницу. На тај начин ученици стичу практична знања и вештине, учествујући у комплетном ланцу производње. Искуствена знања стечена у школи на тај начин постају основ за даље школовање и рад.

Како бисте и сами осетили радну атмосферу, преданост и мотивисаност професора и ученика у нашем малом погону, у наредном видеу можете се упознати са процесом производње ајвара у школској радионици.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish