ОД БАШТЕ ДО ТРПЕЗЕ
Да је стручност нешто што се стиче преданим радом, говоре плодови наше сложне породице.
Ученици III и IV разреда образовног профила прехрамбени техничар уче како да прераде воће и поврће у различите готове производе. Циљ је да се ученици оспособе да у школској радионици, која је пример једног „мини погона“, примене све принципе добре хигијенске и произвођачке праксе.
На школском имању ученици са својим професорима производе квалитетно воће и поврће које касније, у школској радионици, прерађују у укусне сокове, џемове, вина, ракије и разноврсну зимницу. На тај начин ученици стичу практична знања и вештине, учествујући у комплетном ланцу производње. Искуствена знања стечена у школи на тај начин постају основ за даље школовање и рад.
Како бисте и сами осетили радну атмосферу, преданост и мотивисаност професора и ученика у нашем малом погону, у наредном видеу можете се упознати са процесом производње ајвара у школској радионици.