Одржана обука заштите од пожара за запослене


У оквиру сталног ангажовања на унапређењу безбедности и сигурности, Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ спровела је основну обуку из области заштите од пожара. Обука је организована у складу са Програмом основне обуке, а учествовали су сви запослени школе са домом, како би се обезбедила ефикасна реакција у случају пожара.

Предавачи на овој обуци били су представници Ватрометала из Велике Плане – Драган Божић и Жељко Милојевић. Током обуке, запослени су упознати са неколико кључних аспеката: Опасностима од пожара на различитим местима – запослени су детаљно информисани о потенцијалним опасностима како би били свесни ризика и знали како да их препознају. Мерама заштите – обука је обухватала превентивне мере и правилно поступање како би се смањио ризик од избијања пожара. Начин употребе средстава и опреме за гашење пожара, значајна пажња посвећена је правилном поступању и евакуацији у случају избијања пожара, чиме се осигурава брза и безбедна реакција свих присутних као и одговорност у случају непоштовања мера заштите. На самом крају организована је показна вежба, где су запослени имали прилику да примене стечена знања и вештине у реалним условима, у симулацији гашења пожара.

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ настоји да обезбеди сигурно окружење за све своје чланове, ова иницијатива доприноси не само заштити имовине већ и заштити живота, чинећи школу још сигурнијим местом за рад и учење.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish