Обележен Европски дан језика 


 На иницијативу Савета Европе, Европски дан језика се од 2001. године обележава 26. септембра, са циљем промовисања вишејезичности, међукултурног разумевања, подстицања отворености, радозналости, толеранције и целоживотног учења.

 У сарадњи са Друштвом за стране језике и књижевности Србије и Друштвом школских библиотекара Србије, у уторак, 26. септембра 2023. године и наша школа је обележила Европски дан језика. У активностима су учествовали ученици свих разреда, наставници српског језика и књижевности, наставници страних језика и школски библиотекари.

Ученици првог разреда су посетили школску библиотеку, упознали се правилима понашања у библиотеци и  књижевним фондом. Библиотекари и наставници српског језика и књижевности говорили су о важности читања књига и разговарали са ученицима о њиховом књижевним афинитетима. Ученице Дуња Ђорђевић I/4, Александра Јеремић I/4, Звездана Милосављевић, Милана Савић, Аманда Пантић, Милица Петронијевић (I/5) урадиле су презентације на енглеском језику на тему Европског дана језика и његовог значаја.

Ученице Александра Милутиновић и Анђела Радовановић Ученице Нина Љубисављевић II-3, Марија Цолић II-3, Анђела Радовановић III-6 су израдиле презентацију са туђицама у српском језику, док су Сара Лазаревић и Марија Мијајловић креирале квиз на енглеском језику „English Etymology  Quiz“, који се бави пореклом речи у енглеском језику.                                                                                                                 

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish