Обележен Европски дан борбе против трговине људима


Тим за заштиту ученика Пољопривредно-ветеринарскe школe са домом ученика „Свилајнац”, према програму својих активности, реализовао је предавање за ученице првог разреда поводом обележавања 18. Октобра -Европског дана борбе против трговине људима. Предавање су испред Тима за заштиту ученика реализовали психолог и педагог школе са домом Ивана Стојановић и Александар Јовић. Учешће у реализацији активности је узела и ученица четвртог разреда Јована Стојковски, којој је у припреми стручну подршку пружала психолог Ивана Стојановић.

Активност је имала за циљ да информише ученице о трговини људима – децом, опасностима које прете, последицама које трпе жртве трговине људима и њима блиске особе. Ученицама су представљени и начини врбовања жртава, са посебним освртом на интернет и друштвене мреже као плодно тло за предатора, то јест, проналажење жртве.

Поред предавања и дискусије ученице су имале прилику да погледају и два краћа едукативна филма везана за трговину људима. Поводом обележавања Европског дана борбе против трговине људима, поред предавања за ученике, Тим за заштиту ученика је у холовима школе са домом поставио постере на којима се налазе важни бројеви телефона путем којих је могуће пријавити трговину људима или потражити стручну помоћ. На постерима се такође налази и кју-ар код чијим се учитавањем приступа апликацији – игрици па тако на занимљив и интересантан начин ученици могу да стичу и проширују своја знања о трговини људима.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish