Обележена Недеља сећања и заједништва


Све основне и средње школе од 7. до 10. маја 2024. године кроз различите активности обележиће Недељу сећања и заједништва, чији је циљ одавање поштовања жртвама, подршка њиховим породицама, пријатељима и широј заједници.

Министарство просвете позвало је школе, да годину дана од свирепих злочина у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, у Дубони и Малом Орашју, а седам месеци од страшног злочина у Нишкој Бањи, у Недељи сећања и заједништва, активно изразе поштовање према трагично прекинутим животима. У Пољопривредно-ветеринарскoj школи са домом ученика „Свилајнац” недеља сећања обележена је бројним активностима које су усмерене на неговање хуманости, емпатије, толеранције, поштовања и дијалога.

У уторак 07. маја, 2024. године, у дому, васпитачице Татјана Јеремић и Кристина Николић, израдиле су постер са ученицама IV васпитне групе, поводом обележавања ове недеље. Одржано је кратко предавање са циљем промовисања и подстицања емпатије и хуманих вредности у међуљудским односима.

Среда и четвртак, 08. и 09. мај, били су дани намењени спортским активностима. У среду, васпитачи, професори, стручни сарадници и ученици, развијајући тимски дух и заједништво, надметали су се у стоном тенису и баскету, док је четвртак био намењен бадминтону.

Планирањем и реализацијом активности коoрдинирали су стручни сарадници дома Ивана Стојановић и Александар Јовић у сарадњи са васпитачима Ивицом Манoјловићем, Владаном Мартићем, Бојаном Павловић уз подршку осталих васпитача и професора.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish