Ноћ истраживача у Свилајнцу


Природњачки центар Србије у Свилајнцу је у четвртак, 28.9.2023. године, био резервисан за истраживаче свих узраста. Традиционално,  година заредом, ученици Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац”, заједно са својим наставницима, учествују на овом пројекту као волонтери, изводећи занимљиве експерименте у којима уживају посетиоци свих узраста.

Европска ноћ истраживача је догађај посвећен популаризацији науке и учењу кроз забаву. Овогодишња манифестација одржава се истовремено широм Европе, у више од 25 земаља. У Србији се програм увелико спроводи у више од 24 града широм земље.

У овогодишњој Ноћи истраживача ученици школа са територије општине Свилајнац, као и сви посетиоци догађаја, имали су прилику да се упознају са многим интерактивним садржајима и експериментима. Овакви догађаји омогућавају младима из нашег града да се  упознају са науком и технологијом и да још више развију своја интересовањa за ове области. Надамо се да ће ова истраживачка ноћ инспирисати младе да се у будућности баве науком и научним истраживањима.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish