Подршка науци, образовању и уметности
Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац” је као и претходних година и ове године учествовала на 6. Регионалном сајму образовања „НОУ фест 2018“. Сајам је одржан 15. и 16. марта 2018. године у Ћуприји, са слоганом „У шта верујемо“ и под организацијом Регионалног тима подршке за науку, образовање и уметност – НОУ тим.

Ове године учешће на Регионалном сајму образовања је узело 40 факултета и високошколских установа са свих универзитета у Србији. Они су своје програме представили средњошколцима првог дана сајма 15.03.2018. године када су и наши ђаци заједно са професорима и стручним сарадиницима посетили сајам.

Наша школа се представила у петак, 16. марта, заједно са осталим школама из Поморавља. Ове године се на сајму представило преко 15 средњошколских установа.

Ученици основних школа из читавог Поморавља су могли на једном месту да се упознају са средњим школама са овог подручја.  На нашем штанду су представљени образовни профили и производи наших ученика који они сами производе кроз ученичке компаније и то:

„Макоко“– ученичка компанија за производњу органске тестенине,

„ Биока“ – ученичка компанија за производњу здравих снек производа,

 „Sunny soap“ ученичка компанија за производњу сапуна од хладно цеђеног сунцокретовог уља.

Заинтересовани основци су добили детаљне информације о условима рада школе, начину функционисања вежби, практичне наставе и наставе у блоку, као и услове за упис у дом, где им је и саопштено да сви ученици првог разреда стичу право на становање у дому ученика Пољопривредно-ветеринарске школе „Свилајнац“.

 

 

 

 

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish