Мира на IX Фестивалу љубавне поезије
     „Никада се нисам заљубила“ је наслов песме коју је написала и рецитовала наша Мирјана Васић, ученица одељења III-4, на IX Фестивалу љубавне поезије „Иван Пангарић“ одржаном 3. и 4. новембра у Сомбору. Мирјана је ишла у пратњи васпитача Вељка Боснића и Ивана Василијевића, који су имали прилике да упознају колеге из других домова широм Србије и размене искуства, а ученица своје вршњаке песнике и другове по перу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Организатор овог дводневног песничког сусрета био је Дом ученика средњих школа Сомбор из Сомбора. Првог дана сусрета домова организована је завршна свечаност на IX Фестивалу љубавне поезије, док су другог дана учесници са својим васпитачима ишли у обилазак града и знаменитости Сомбора. Учесници су били ученици из домова из Алексинца, Бачког Петровца, Београда, Вршца, Зајечара, Зрењанина, Јагодине, Кикинде, Крагујевца, Краљева, Крушевца, Костолца, Лесковца, Ниша, Пожаревца, Прокупља, Свилајнца, Сомбора, Сремске Митровице, Суботице, Сурдулице, Ћуприје и Шапца.

 

 

 

 

     Фестивал љубавне поезије „Иван Пангарић“ окупља младе из домова ученика средњих школа широм Србије. Посвећен је Ивану С. Пангарићу (1932-2008), васпитачу, дугогодишњем управнику Дома ученика у Сомбору и човеку који је током целог свог живота писао само о љубави. Рођен и одрастао у Сомбору, И. Панаргић ту завршава и Учитељску школу, а потом и Академију за рад у домовима ученика у Београду. Био је један од покретача Сусрета омладине домова ученика 1977. године, који се и данас одржавају. Поезију је почео да пише још у средњој школи, када се прикључио литерарној дружини „Ђорђе Натошевић“, која је деловала при Учитељској школи у Сомбору. За живота је објавио три књиге: Тренуци интиме, Кад би моје руке и Споменици љубави.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish