Матуранти школе у Бугарској на Ерасмус+ пројекту


У сарадњи са Организацијом креативног окупљања – ОKО из Београда, у оквиру пројекта Европске уније, четири ученика наше школе своје дане проводе у граду Варна у Бугарској кроз Ерасмус+ размену младих.

Еразмус+ програм пружа подршку процесу целоживотног учења, образовном, професионалном и личном развоју, нудећи могућности размене знања и искустава са појединцима из Европе, а и шире, тако што позива на учешће у различитим видовима активности. Основни циљеви су интеркултурално учење, рушење предрасуда и стереотипа. Све се то одвија кроз неформалне облике учења попут радионица, дебата, симулација и активности на отвореном.

Пројекат у Варни, који носи назив Youth Goals 1.0, односи се на тему будућности европских пројеката и заснива се на упознавању младих из неколико европских земаља, са основама демократских вредности и укључивање младих у све сегменте друштва.

Андреа, Божица, Дарко и Јанко већ неколико дана учествују у овом пројекту, a са њима је и васпитач Јован Ђорђевић, који предводи групу. Ученици су срећни што су део овог пројекта и што имају прилике да се упознају са културама и традицијама других европских народа који су учесници, као и да уживају на обали Црног мора.

Захваљујемо се Организацији креативног окупљања ОКО, на овој прилици и радујемо се свим будућим заједничким пројектима.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish