Дружење ученика у ученичком дому „Бранково коло“


У периоду од 27. до 29. октобра 2023. године, ученици Пољопривредно-ветеринарске школe са домом ученика „Свилајнац” провели су викенд у Дому ученика средњих школа „Бранково коло“ у Новом Саду. Викенд је био препун активности које је дом „Бранково коло“ приредио за наше васпитанике и васпитаче.

У пратњи управника дома Миљана Златановића, васпитача Кристине Николић, Ивана Василијевића, Јована Ђорђевића и Стефана Лазаревића,  ученици фолклорне, драмске и литерарне секције школе са домом, имали су  прилику да уживају у бројним интересантним активностима. Посетили су многе значајне локације у Новом Саду, укључујући Галерију Матице српске, где су уживали у изложби Паје Јовановића и Густава Клинта – Два уметника једна епоха. Центар града прошлогодишње престонице културе посебно је одушевио наше ђаке, као и Петроварадин, посета подземним галеријама Петроварадина и невероватна мултимедијална изложба „Милева, ми смо стена“.

Током ове посете, у суботу увече је организовано заједничко културно вече где су се ученици оба дома представили у заједничком културном програму. Вече је било богато поезијом и музиком а све присутне одушевио је драмски игроказ који је подстакао глумце оба дома да активно узму учешће и покажу своја умећа.

У суботу увече, за завршетак овог дивног дружења, организована је журка за ученике и свечана вечера за васпитаче. Ученици су се забављали, разговарали, смејали и размењивали искуства, јачајући везе које су створили. У недељу, након доручка, наши ђаци су се вратили у Свилајнац пуни утисака. Оваква искуства подучавају младе о важности дружења и повезивања са вршњацима из различитих крајева и средина. Такви догађаји промовишу међусобно разумевање и пријатељство међу младима, па је изузетно важно што су наши ученици имали прилику да буду део овакве организације.

Овим путем исказујемо нашу искрену захвалност Дому ученика средњих школа „Бранково коло“ у Новом Саду на њиховом срдачном позиву и гостопримству.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish